La criminalització de l’altredat o com culpar la FMA i quedar-se tan ample

La primavera la sang altera, i els últims dies de maig són sempre una època emocionant. El bon temps ja està aquí, gairebé olorem les vacances, es filtren les primeres notícies dels concerts confirmats per Festa Major i amb elles desperten les queixes pel soroll, incivisme i localització d’aquests.

 

Fa uns dies sortia la notícia que el PP demanava a l’Ajuntament que canviés la ubicació de la Festa Major Alternativa, que aquest any es torna a fer a la Rambla del Celler, cantonada amb Francesc Macià. La veritat, a l’assemblea de FMA ens sembla una mica ridícul haver de repetir cada any el mateix. Sí, demanem permisos i passem els mateixos procediments que qualsevol entitat. No, els diners que guanyem no financien cap partit polític ni restaurant de la ciutat. Tenim el mateix limitador de so que totes les altres places i procurem sempre orientar l’escenari de la manera menys perjudicial per a les veïnes. És més, fem torns de seguretat cada dia on vigilem que la gent no pixi als portals, faci “botellón” o hi hagi picabaralles.

 

Però és clar, que fàcil és criticar la FMA, aquells “perroflautes” que no se sap ben bé que fan amb els diners que guanyen, i no la gestió del govern municipal que reparteix els espais al més pur estil “cafe para todos” sense una política clara ni la voluntat d’establir un vincle i diàleg amb les veïnes i les entitats. El problema no és que la FMA faci soroll, sinó que visquem a una ciutat dormitori on per al govern municipal hi ha entitats de primera que tindran la plaça que vulguin -al bell mig del poble i sense rotar mai- i d’altres de segona que s’hauran d’adaptar a l’espai que els donin.

 

Ah! I amb els diners que guanyem ens autogestionem i fem possible fer una Festa Major Alternativa l’any següent. Per a qualsevol altre dubte, les nostres assemblees no són pas secretes: cada dimarts a les 20h a Cal Temerari.

 

Assemblea de la Festa Major Alternativa, Maig de 2017