QUÈ ÉS LA FMA?

La Festa Major Alternativa és un espai que neix de la necessitat bàsica de transformar el model de dependència política de la Festa Major de Sant Cugat. Fartes de les decisions polítiques arbitràries, vergonyants i indignes que el model oficial contempla, fa 8 anys vam decidir que la millor manera de denunciar-ho era portant la denúncia al centre del poble. I com? Doncs creant exemple de tot allò que som i pensem, per dignificar la participació ciutadana i deixar en evidència que les normes del seu joc  fan cagar. Ens fa cagar el cobrament de favors, la cultura de la subvenció i l’èxit orgullós dels projectes desvirtuats de tan submissos a la neutralitat. Ens repugna la gestió privada i la público-privada i la público-mafiosa que CiU fa amb tot allò del qual és competent.

L’única manera d’assegurar un accés lliure i plural a la cultura és llavors, des del nostre punt de vista, desprendre’ns de tota possible incidència pública a la Festa Major, deslliurant-nos-en i autogestionant els propis recursos com a ciutadans. No cal dir-ho, també en el camp econòmic. I com? Doncs de la manera que sabem, confiant en nosaltres mateixes. Juntes ho podem tot, i els cinc anys de trajectòria no només han demostrat que el model de gestió ciutadana és l’únic garant de creixement i projecció, sinó que a més, als que l’organitzem i consumim, ens fa més lliures, dignes i feliços.

Per això hi som. Per plantar cara a l’hegemonia convergent, perquè tenim massa raons per engegar-los a tots a la merda i per demostrar un cop més que, entre tants lladres, yuppies i llepaculs, sols el poble salva el poble. Això és la FMA. Autogestió. Plenitud. Coherència. El temps ho posarà tot al seu lloc. Mentrestant, seguim la lluita i seguim la Festa!

logofma

 

Deixa un comentari